lillys-ijsjeIJs begint met melk. Wij gebruiken volle melk, zoveel mogelijk uit onze eigen streek. IJs bestaat uit ongeveer 70% melk. De melk  gaat bij ons in grote koeltanks, daar wordt het gemengd met de ‘droge stoffen’. Zoals suikers en bindmiddelen. Dit mengsel wordt verhit, ook wel ‘pasteuriseren’ genoemd. Het wordt kort gepasteuriseerd tot 85 graden Celsius. Daarna wordt het snel afgekoeld tot een paar graden boven nul. Hierna wordt de compositie, bij ons ijsmix genoemd, 12 uur lang gerijpt voor een volle structuur en een optimale smaakopname van de gemengde ingrediënten. Nadat de ijsmix gerijpt is in onze ketels tappen wij een bepaalde hoeveelheid liters af en voegen wij daar onze smaak aan toe. Zoals vruchten, noten of chocolade.

Vervolgens gaat het ijs in onze ijsmachines, waar een roerwerk in een vriezende cilinder de ijsmix opklopt en bevriest. Na een kleine tien minuten is het ijs klaar en vullen onze ijsmakers de ijsbakken. Het ijs wordt opgemaakt en daarna is een shockvriezer geplaatst. In deze shockvriezer wordt het ijs in heel korte tijd diep gevroren. De shockvriezer heeft een temperatuur van -40 graden.

Daarna wordt het opgeslagen in een van onze vriescellen. Het ijs wordt verpakt en gelabeld zodat onze volledig geautomatiseerde orderpick afdeling het ijs direct uit de vriescel kan halen en naar de ijssalons kan brengen